פרישה מדומה

פרישה מדומה

טעות רווחת של חלק גדול מציבור השכירים היא שניתן להתחיל לקבל קצבת זקנה על חשבון כספים פנסיוניים שהעובד חסך רק בעת סיום העסקה מוחלט. כאן המקום לציין כי רוב המכשירים הפנסיוניים המשלמים קצבה, מאפשרים קבלת קצבה החל מגיל 60 כמעט ללא תלות בשאלה האם העובד סיים העסקה או לא.

פרישה מדומה מתייחסת בדיוק למצב בו עובד בוחר לקבל קצבת זקנה ממכשיר פנסיוני על חשבון כל הכספים שצבר או חלקם תוך שהוא ממשיך להיות מועסק ולקבל שכר בין אם הוא הגיע לגיל פרישה ובין אם לא וע"י כך הוא יכול לשפר באופן דרמטי את תזרים המזומנים האישי.


באיזה גיל רצוי לבצע פרישה מדומה?

ברוב המקרים נהוג לשקול את נושא הפרישה המדומה בגיל הפרישה (67 לגברים ו-62-65 לנשים בהתאם לשנת הלידה) מהסיבה הפשוטה שבגיל זה ניתן לבצע קיבוע זכויות כלומר ניתן לפטור מתשלום מס את הקצבה החודשית באופן מלא או חלקי.

יחד עם זאת קיימים לא מעט מקרים בהם ניתן ורצוי לעשות זאת קודם בעיקר מסיבות של אי תשלום מס על הקצבה בין אם מסיבה של הכנסה נמוכה שלא מגיעה לרף המס, פטור ממס עקב נכות, הצטברות של כספיי קצבה מוכרת (קצבה פטורה ממס) וכד'.

לשיחה איתנו
השאירו פרטים נוחזור אליכם בהקדם:

האם כל אחד יכול לבצע פרישה מדומה?

כפי שנרשם בפתיח, רוב המכשירים הפנסיוניים תומכים באפשרות לקבל קצבה כבר מגיל 60. יחד עם זאת גם במכשירים אלה נדרש לקבל את אישור המעסיק על מנת להמיר את כספיי הפיצויים שהפקיד לקצבה טרם סיום העסקה מוחלט (עבור פיצויים בקופות ששייכים למעסיקים קודמים לא נדרשים אישורים פרט לאישור על סיום העסקה).

בנוסף, עובדי מדינה אשר זכאים לפנסיה תקציבית, אינם זכאים לקבל קצבה מהמדינה טרם סיום העסקתם המוחלט.


האם בכל מקרה כדאי לבצע פרישה מדומה בגיל פרישה?

לפרישה מדומה יש מספר היבטים מיסויים ופנסיוניים שחייבים להיבחן לעומקם בעת קבלת ההחלטה והם כוללים בין היתר את ההשפעה על מקדם ההמרה לקצבה (בפנסיות חדשות וביטוחי מנהלים), צבירת הזכויות, מענק שנים עודפות, החזר תגמולים, החזר פיצויים ו"קנס" על הקדמת הפרישה (בפנסיות ותיקות), השפעה אפשרית על נושא ביטוח אובדן כושר עבודה, פגיעה בסל הפטור שאולי נגרמה בעבר עקב משיכת פיצויים פטורים, מצב בריאותי של העובד, מדרגת המס בה העובד נמצא, כוונות הורשה של הכספים ועוד ולכן רצוי מאוד להיעזר באיש מקצוע לפני קבלת ההחלטה.

*המידע המונגש במאמר זה הוא לצרכי מתן אינפורמציה בלבד ואין לראות באמור משום ייעוץ, או חוות דעת וייתכן שהמידע לא יהיה עדכני למועד קריאתו. ט.ל.ח

התחלת שיחה
היי,
איך נוכל לעזור?
דילוג לתוכן